Blog

Zorgeloos thuiswerken

Zorgeloos thuiswerken

Zorgeloos thuiswerken

Denk altijd en overal waar je bent aan een veilige VPN-verbinding en geef hackers geen kans.
Verplaats je jouw pc/laptop wel eens van het vast kantoor naar jouw thuiskantoor? Dan is het aan te raden om een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken nu je thuis werkt. Waarom? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

VIRTUAL PRIVATE NETWORK (VPN)

Een versleutelde, veilige verbinding tussen jouw computer, smartphone of tablet en het internet. Deze beveiligde verbinding is nodig om vanuit jouw eigen woning of werkplek in te loggen op het bedrijfsnetwerk. Dankzij deze verbinding is het mogelijk om via uw persoonlijke computer de printer op het werk te gebruiken, bedijfsbestanden te downloaden of te werken in applicaties.

Het belangrijkste? Deze verbinding is volledig versleuteld waardoor hackers geen toegang krijgen tot gevoelige informatie.

We sommen graag enkele voordelen van een beveiligde VPN-verbinding voor je op:

  • Veilig surfen op het internet. Een VPN versleuteld alle gegevens die jij verzendt of invult. Stel je doet een betaling en gebruikt hiervoor je creditcard of een ander online betaalmiddel dan worden deze gegevens dankzij een VPN versleuteld. Hierdoor kan een hacker enkel versleutelde (of onleesbare) gegevens vinden. Zijn poging om jouw gegevens te gebruiken is tevergeefs.
  • Persoonsgegevens worden niet gedeeld. Bij het gebruiken van een VPN wordt je eigen IP-adres verborgen en zo ook je locatie. Veilige VPN’s versleutelen je internetverkeer en maken deze anoniem. Zo gebeuren er geen criminele activiteiten met jouw gegevens.
  • Veilig gebruik maken van openbare wifi-netwerken. Een VPN zorgt ervoor dat een verbinding veilig wordt. Overal waar je komt kun je verbinding maken met wifi. In de meeste restaurants, hotels, winkels of openbare werkplekken vind je een wifi-netwerk. Je weet dan niet wie de netwerkbeheerder is én erger nog waar je gegevens terechtkomen. Wanneer jouw gegevens versleuteld zijn door een VPN zijn deze gegevens waardeloos en onleesbaar voor een crimineel.

Wil jij ook in een veilige online omgeving werken? We helpen je graag om jouw virtuele werkplek te voorzien van een veilige VPN-verbinding.

 

Heeft u het zelf te druk om deze tips toe te passen? Vraag een gratis, vrijblijvend gesprek aan met één van onze adviseurs en we bekijken samen hoe we een veilige ICT-omgeving kunnen creëren.

Menu