Blog

Verlof, denk aan jouw…

Verlof, denk aan jouw…

Out of Office

Sommigen zitten waarschijnlijk al met een lekker drankje in de hand, nemen volop vitamine D op, of zijn bezig met wat anders (zelf in te vullen)
De meesten onder ons echter, doen wellicht nog mee aan de ratrace. Alles moet erdoor voor we met een gerust hart op vakantie kunnen.
De laatste to-do dingetjes zijn afgevinkt, nu nog je out of office e-mail instellen.
Alleen ontbreekt het soms aan wat inspiratie. Gebruik je een formele tekst of past een luchtig schrijven bij de bedrijfscultuur.
Ga je voor de glimlach?
Eigenlijk maakt het niet zoveel uit, als je de OoO maar invult.

Waar stel je dit in?

Eigenlijk best makkelijk. In jouw Outlook ga je naar bestand en kies je voor ‘automatische antwoorden’
Vul de datum van jouw afwezigheid in, schrijf een tekst voor jouw collega’s (intern) en als belangrijkste,
kies voor een tekst ‘buiten mijn organisatie’

En, wat schrijf je nu?

Met een 😉

 1.  Sorry, dat ik geen sorry zeg, want ik ben lekker op vakantie en reageer niet op je e-mail.
 2. Sorry! Je dacht vast, wow die reageert snel! Maar nee hoor, het is mijn out-of-office. Ik ben niet beschikbaar tot XX/XX. Na deze datum zal ik reageren op je bericht.
 3. Ik ben op vakantie, aan het hopen op het winnen van de lotto, om daarna nooit meer terug te komen. #fingerscrossed
 4. Op dit moment ben ik niet aanwezig. Nu zou ik kunnen zeggen, ik heb beperkte toegang tot mijn e-mail. Maar dat is niet waar, dus dat ga ik niet zeggen. Mijn telefoon ligt bij me, in aanslag om leuke filmpjes en foto’s van mijn vakantie te maken.
 5. Bedankt voor je e-mail. Als je dit leest: het is Doc Brown niet gelukt om een bliksemschicht in te laten slaan in de kerktoren en daardoor zit ik vast in 1985.
  Ik ben niet in de gelegenheid om e-mails of voicemails te beantwoorden tot en met XX/XX, óf totdat e-mail wordt uitgevonden. In willekeurige volgorde wat eerder komt.
 6. Hallo! De kans is groot dat ik op dit moment op het strand van Bali lig te genieten van een mojito. Je snapt dat ik mijn mail niet ga beantwoorden. Wat ik wel ga doen? Nog een mojito bestellen! En vanaf (willekeurige datum) ben ik weer aanwezig om op je mail te reageren!
 7. Bedankt voor je e-mail. Er is € 15,98 van je creditcard afgeschreven voor de eerste 10 woorden én € 1.21 voor elk woord daarna in je e-mail.
 8. De e-mailserver is onbereikbaar om je e-mailbericht te verifiëren. Op die manier is je e-mailbericht niet afgeleverd. Start je computer opnieuw op en probeer het bericht opnieuw te verzenden.
 9. Goed nieuws! Ik heb je mail ontvangen. Slecht nieuws: ik ben er niet om je mail te beantwoorden. Vanaf xx/xx ben ik weer aanwezig en dan is jouw mail vanzelf een keer aan de beurt.
 10. Ik ben even lekker op vakantie, daarom kan ik je mail niet beantwoorden. Vanaf xx/xx ben ik weer aanwezig. Om jou ook een beetje het vakantiegevoel te geven heb ik dit filmpje voor uitgezocht: Holiday

Keuze gemaakt?

Dan wensen de Lipa’s jou een welverdiende vakantie! Benieuwd naar onze out-of-office?
Tussen 16/7 en 24/7 krijg je onze OUT-OF-OFFICE want dan zijn we met vakantie.

 

Heeft u het zelf te druk om deze tips toe te passen? Vraag een gratis, vrijblijvend gesprek aan met één van onze adviseurs en we bekijken samen hoe we een veilige ICT-omgeving kunnen creëren.

Menu