Blog

Microsoft wijzigt zakelijke cloudabonnementen

Microsoft wijzigt zakelijke cloudabonnementen

Wat wijzigt er?

Microsoft kondigde recent aan dat ze in de loop van 2022 enkele wijzigingen zullen doorvoeren in hun cloudabonnementen.
We brengen je graag op de hoogte van wat we nu al weten over de geplande tariefwijziging en de nieuwe abonnementsformules.

Prijsstijgingen

Microsoft kondigde prijsstijgingen aan die in Maart 2022 effectief worden doorgevoerd. Toch even benadrukken dat Microsoft het laatste decennium geen echte prijsstijgingen heeft doorgevoerd. We hebben gebruik kunnen maken van altijd maar meer apps en hoogtechnologische opties.
Zodra we over de concrete prijzen beschikken, zullen we deze communiceren.

Abonnementsformules

Bijkomend zullen er aan de abonnementsformules enkele wijzigingen doorgevoerd worden. Momenteel werken we met een jaarformule waar we een flexibiliteit hebben om maandelijks het aantal te upscalen of downsizen. In de nieuwe formule moeten we op voorhand een forecast doen. Bijvoorbeeld, we gaan een abonnement van 10 Microsoft Business premium aan dan blijft dit aantal 10 of meer voor het ganse jaar. Aantallen verminderen kan enkel nog op het einde van de looptijd. Er zijn 3 abonnementsformules beschikbaar, maandelijks, jaarlijks of 3 jaarlijks. Je kan bijvoorbeeld voor vaste medewerkers een jaarabonnement nemen en voor student/stagiaires of seizoenmedewerkers een maandabonnement. Een mix is mogelijk. Wij begeleiden u graag naar het vinden van een optimale formule.

Zodra de belangrijke info beschikbaar is organiseren we bij LIPA infomomenten.

 

Heeft u het zelf te druk om deze tips toe te passen? Vraag een gratis, vrijblijvend gesprek aan met één van onze adviseurs en we bekijken samen hoe we een veilige ICT-omgeving kunnen creëren.

Menu