Blog

Internationale dag van de back-up

Internationale dag van de back-up

Vandaag is het Wereld Back-up Dag

Vandaag is het Wereld Back-up Dag – een dag die herinnert aan het belang van het maken van regelmatige back-ups van onze digitale gegevens. In het huidige digitale tijdperk zijn we afhankelijker dan ooit van onze elektronische apparaten, zoals computers, smartphones en tablets, om ons dagelijks leven te beheren. Van werkdocumenten tot persoonlijke foto’s, we slaan steeds meer belangrijke informatie op onze apparaten op. Maar wat gebeurt er als deze gegevens verloren gaan?

Oeps!

Helaas is dat iets wat veel mensen zich pas realiseren als het te laat is. Het kan zijn dat een apparaat wordt gestolen, crasht of simpelweg kapot gaat. Er zijn ook bedreigingen zoals ransomware en andere vormen van malware die onze gegevens kunnen beschadigen of zelfs volledig wissen. Je weet wel, het veel voorkomende cryptolocker fenomeen.
Maar wat de reden ook is, als we geen back-up hebben van onze gegevens, kunnen we alles verliezen wat we hebben opgeslagen.

Dit is waarom het belangrijk is om regelmatig back-ups van onze gegevens te maken. Een back-up is simpelweg een kopie van onze gegevens die we elders bewaren – bijvoorbeeld op een externe harde schijf of in de cloud. Het maken van back-ups is eenvoudig en het kan letterlijk het verschil betekenen tussen het verliezen van al onze gegevens en het snel herstellen van onze gegevens in het geval van een storing of andere calamiteit.

Door regelmatig back-ups te maken, beschermen we onze gegevens tegen verlies of beschadiging. Het is een eenvoudige en effectieve manier om onze digitale gegevens veilig te houden. Dus laten we op deze Wereld Back-up Dag een paar minuten nemen om onze back-upstrategie te beoordelen en ervoor te zorgen dat onze gegevens veilig zijn.

Hier zijn enkele tips voor het maken van effectieve back-ups:

1. Maak een back-upplan. Wie, wat, wanneer, hoeveel, waar?
2. Zorg ervoor dat je je backups op verschillende plekken opslaat.
3. Maak regelmatig back-ups en dit minstens volgens het grootvader, vader, zoon – principe.
4. Zorg voor geëncrypteerde data.
5. Test je backups. Als je bestanden niet geopend kunnen worden of corrupt zijn, moet je de backup opnieuw maken.
6. Stel het backup-plan op samen met jouw IT-partner

Beter voorkomen dan genezen!

Wist je dat wij samen met jou een back-up plan kunnen opstellen?
Je kan hier een afspraak inplannen of ons bellen op 011/462323.

Wil je ons challengen?

PS: Van 31.03.2023 t.e.m. 06.04.2023 doen wij ter gelegenheid van de Wereld back-up dag een promotie op nieuwe cloud back-up abonnementen.
3 maanden gratis, 50% korting op de setup prijs en je hebt een veilige kopie van jouw PC data! Voor meer info: itpro@lipa.be 

Heeft u het zelf te druk om deze tips toe te passen? Vraag een gratis, vrijblijvend gesprek aan met één van onze adviseurs en we bekijken samen hoe we een veilige ICT-omgeving kunnen creëren.

Menu